Dinkum [Australië]: authentiek, oprecht, openhartig, betrouwbaar, hardwerkend

Achtergrond

Misschien wel het belangrijkste over mijn achtergrond is dat ik uit een echte ondernemersfamilie kom. Ik weet dus wat aanpakken is en begrijp de keuzes en belangen waar een ondernemer of manager voor staat. Daarnaast hou ik zowel mijn adviezen als mijn aanpak graag praktisch en concreet. En hoewel een academische benadering een vraagstuk vaak helder in kaart brengt, zal ik de kracht van boerenslimheid nooit onderschatten. Soms ligt de oplossing immers zo voor het grijpen!

Opleiding

Ik ben als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude). Daarnaast heb ik diverse andere studies en opleidingen gedaan, vooral op het gebied van management, recht, communicatie, commercie en coaching. Omdat ik geloof in een leven lang leren (én omdat ik mijn vakgebied volledig wil doorgronden), ben ik begonnen aan een promotietraject. Hierin doe ik onderzoek naar het verbeteren van de cross-functionele besluitvorming binnen food-, FMCG- en agribedrijven.

Ervaring

Van office manager tot algemeen directeur en van HR-adviseur tot sales support manager: ik heb in mijn loopbaan uiteenlopende rollen in tal van branches vervuld. En of het nou om dat kleine MKB-bedrijf of die grote multinational ging, om die groothandel of die levensmiddelenproducent, het draaide in de basis steeds weer om hetzelfde: hoe organiseer je het menselijk kapitaal om de klant zo goed mogelijk te bedienen? Dat is dan ook de rode draad in mijn carrière (samen met mijn ontzorgende stijl en geloof dat zelfinzicht en empathie essentieel zijn voor goed leiderschap).

Karakter

Ik ben een energieke en positief ingestelde generalist die zich snel betrokken voelt, van aanpakken houdt en veel energie krijgt van het oplossen van problemen van anderen. Dat doe ik vanuit een analytische grondhouding, zonder ook maar enig moment het resultaat uit het oog te verliezen. Daarnaast ben ik vooral flexibel, inventief en sociaal vaardig. Ilona Dingemans persoonlijk? Dat is met name: me inzetten voor dierenwelzijn en zoveel mogelijk reizen (met een sterke voorkeur voor backpacken en duikvakanties). Ik span me in met hardlopen en  fitness, en ontspan juist met lezen en wandelen. Yoga zorgt voor een mooie balans.