Fris en ontwapenend

Refresco Benelux is een van de business units van Refresco, ‘s werelds grootste onafhankelijke producent van frisdranken en vruchtensappen. Het bedrijf is voortdurend in beweging en doet al sinds 2010 voor uiteenlopende werkzaamheden een beroep op Dinqum. Ilona Dingemans werkte voor meerdere mensen in de organisatie, onder wie Commercial Director Dirk-Jan Joesten.

“Account support, key account management, sales support, life cycle management, een omvangrijk klantteamproject… Ilona is op tal van gebieden en op meerdere niveaus bij Refresco betrokken. Ze kwam binnen voor een commerciële rol, maar ze is een bijtertje en is niet bang om ergens op af te stappen. Daardoor heeft ze zich onze manier van denken al snel eigen gemaakt. Dat betekent dat ze op diverse plekken van meerwaarde is: soms heel praktisch, andere keren juist beleidsmatig.”
Van goeden huize
“Er zitten projecten bij die inhoudelijk veel vragen. En om het maar ondiplomatiek te zeggen: we zijn hier af en toe een stel eigenwijze en gedreven gekken bij elkaar, met een uitgesproken visie op waar we naartoe willen. Ik wil maar zeggen: je moet van goeden huize komen, wil je hier overeind blijven. Ilona heeft naast haar can do-karakter dan ook een analytisch denkvermogen dat hier zeer van pas komt.”

“Ze ‘leest’ de organisatie en laat de puzzelstukjes naadloos in elkaar vallen”

Maarten Kusters, Managing Director

“Bij alles wat ze doet, stelt ze de klant centraal”

Gerard Heijstek, HR Director

Ontwapenend
“Daarnaast is ze fris en ontwapenend: ze krijgt alles voor elkaar. Dat komt ook door haar open vizier. De manier waarop ze bijvoorbeeld een lastig traject met industriële klanten heeft afgehandeld, is daar een goed voorbeeld van. Ze had geen prettige boodschap te verkondigen, maar door haar aanpak voorkwam ze dat het een loopgravensituatie werd. De combinatie van al die eigenschappen maakt dat ze voor ons van grote toegevoegde waarde is.”

Dirk-Jan Joesten | Commercial Director bij Refresco Benelux