Concreet, analytisch, daadkrachtig

Accountant Richard Melaet kent adviseurs in allerlei soorten en maten. De meesten zijn naar zijn mening véél te voorzichtig. Terwijl hij juist behoefte heeft aan iemand die zonder omwegen tot de kern van de zaak komt. Vandaar dat hij graag een beroep op Dinqum doet. “Eindelijk daadkracht!”

“We hebben Ilona door de jaren heen voor diverse vraagstukken ingeschakeld, zowel voor onszelf als voor onze klanten. De meeste opdrachten lagen op P&O-terrein: van het opstellen van een goede beoordelingssystematiek tot en met begeleiding bij een ontslagaanvraag. Zowel beleidsmatig als praktisch dus. En dat is meteen de grootste toegevoegde waarde van Ilona: ze kan op alle niveaus schakelen en komt snel met een goed doordachte en praktisch werkbare oplossing.”

“Je merkt dat ze thuis is in het MKB”

Antwoorden
“Als wij een adviseur inhuren, doen we dat omdat we concrete antwoorden nodig hebben. Of bij de grotere en abstractere vraagstukken: omdat we een goed beargumenteerde oplossingsrichting willen. Bij Ilona hoef je op beide niet lang te wachten. Ze analyseert snel én goed, komt met concrete oplossingen en voert deze ook daadkrachtig uit. Je kunt aan alles merken dat ze ondernemersbloed heeft en thuis is in het MKB.”

Gecoacht
“Ze heeft onder meer geholpen bij het opzetten van ons eigen beoordelingssysteem. Daarbij heeft ze ons bovendien gecoacht, met tips en tricks die eenvoudig toepasbaar zijn. Het systeem staat als een huis, en we hebben het gevoel dat we het nu helemaal zelf kunnen. Eigenlijk heeft ze zichzelf daarmee overbodig gemaakt, ha ha! Maar als we er straks een keer niet uitkomen, doen we zeker weer een beroep op haar. Grote kans dat ze de oplossing al bedacht heeft voordat wij de vraag überhaupt hebben gesteld.”

Richard Melaet | Partner bij Bonnet & Partners Accountants en Adviseurs